Procestechniek

Werken in de procesindustrie

Als operator weet jij hoe iets wordt gemaakt. Jij maakt kwalitatief hoogwaardige producten, die kunnen uiteenlopen van chocolade tot papier of linoleum. Als procesoperator ben je de onmisbare schakel in het productieproces, maar je kunt ook bezig zijn met het ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe of bestaande producten. In de Zaanstreek zijn van oudsher veel bedrijven actief: Forbo (linoleum), ADM Cocoa (cacao), Cargill en Unilever (voedingsmiddelen) of bijvoorbeeld Philips en DSM. Schoner produceren wordt steeds belangrijker, dus je kunt ook werk vinden in bedrijven die milieubeheer uitvoeren.

Wat leer je als Procesoperator?

Als procesoperator ben je dus een belangrijke schakel in het proces van de productie. Je hebt een boel verantwoordelijkheid tijdens jouw werk. Je leert zelfstandig en in teamverband werken, zo zul je erachter komen dat communicatie een grote rol speelt om uiteindelijk succesvol tot het eindproduct te komen. Je leert onder andere het instellen, afstellen en bedienen van verschillende soorten machines, voert inspecties uit en je leert de machines onderhouden. Als operator steek je graag de handen uit de mouwen en je wilt graag weten hoe iets gemaakt wordt en hoe dat beter en efficiënter kan. Doorgroeien tot hoofdoperator of ploegleider kan ook! 

Open dag

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Procesoperator A (food) 2 BBL/BOL Procesoperator B (food) 3 BBL/BOL Operator C (food) 4 BBL/BOL Mechanisch operator A 2 BBL Mechanisch operator B 3 BBL